HTTPS är nu ett krav om du vill synasGoogle har länge uppmuntrat webbplats-ägare och användare att tänka mer på säkerheten. I oktober tog de detta ett steg till: Nu står det ”Not Secure” med en röd varningstriangel bredvid din URL om din webbplats inte använder SSL. Med 57-64% av webbläsarmarknaden på desktop, kommer många att se denna varning. Google har också sedan länge haft kryptering som en del av sin ranking av webbplatser, även om ingen vet riktigt hur stor del. Oavsett hur stor, har den troligtvis gått upp i och med denna förändring.

HTTPS betyder egentligen bara en sak: Kommunikationen mellan din dator och webbplatsen du besöker, sker krypterat. Utan kryptering sker all kommunikation i läsbart format. Dvs om du loggar in på en webbplats med ditt användarnamn och lösenord, så skickas dessa i klar text över internet. Inte särskilt säkert. Om någon avlyssnar trafiken mellan dig och webbplatsen, så kan de logga in som dig när som helst. Med kryptering däremot, så går det inte att utläsa varken användarnamn eller lösenord från något annat i strömmen.

Vi på H2 jobbar aktivt med säkerhet, och vår webbmiljö särskiljer sig inte här. Vi har jobbat hårt senaste 6 månaderna för att skapa en webbmiljö som inte bara är snabb, kan hantera den massiva trafik som vissa webbplatser genererar, men som också gör det busenkelt att sätta upp ett SSL certifikat och driva hela webbplatsen säkert.

Vi har stöd för Let’s Encrypt men givetvis också certifikat köpta hos en tredje part.

Ring oss om du vill veta mer!
031-67 01 50