Vår historia

H2 grundades 1990 av ägaren Hans Hansson vars initialer fick lägga grund för bolagsnamnet. Vi tillhör därmed ett av Göteborgs äldsta IT-bolag.

1991 startade H2 med konsultverksamhet och försäljning av datorer och datortillbehör. Vi startade som ett renodlat hårdvarubolag och sålde PC & skrivare till privatpersoner och skolor. Efter ett par år började kunder efterfråga vår programmeringskunskap. Under 1997 inriktade H2 verksamheten mot mindre och medelstora företag, skolor och kommuner.

H2 erbjöd som en av de första aktörerna, “på platsen service” eller “kompletta arbetsplatser installerade, konfigurerade och klara”. H2 valde tidigt att fokusera på Microsofts teknik och produkter. I början av 2000-talet hjälpte vi många företag med Hem PC lösningar. Nu är molntjänster, BYOD (Bring Your Own Device) något som efterfrågas av våra kunder. H2 har under 2016 startat affärsområdet Online för att hjälpa våra kunder med webutveckling.

Under 2016 läggs också ett större fokus på Systemutveckling integrerat med webutveckling där behoven vuxit och ökar i allt snabbare takt.